Гімназія №17 м. Дрогобича

Мінна безпека

         Сьогодні, на тлі повномасштабного вторгнення Росії в Україну, особливо важливою постає тема цивільного захисту. Однак, навіть в мирний час, дане питання є досить актуальним, адже охоплює надзвичайні ситуації під час природних катастроф, техногенних аварій та інших загроз.У військовий час День цивільної оборони набуває особливої актуальності, оскільки саме мирне населення часто стає жертвою дій російських військових. Цього дня важливо звернути увагу на власну підготовку та скористатися можливостями, які збільшать знання та навички для власного захисту та рідних у небезпечних ситуаціях.17 квітня у гімназії №17 відбувся День цивільного захисту. План заходів був досить насиченим.
День розпочався учнівською лінійкою та настановчою промовою директора гімназії Гевка Ярослава Йосифовича, проведено огляд формувань ЦЗ. Керівники ланок особисто доповіли начальнику ЦЗ гімназії Гевку Я.Й., про готовність до проведення навчальних тренувань.
         Для учнів 7-х, 8-х класів було проведено учнівський лекторій на якому фахівець з питань ЦЗ Василь Степанчук розповів учням про надзвичайні ситуації. Детально Василь Вікторович розповів учням про мінну безпеку в умовах повномасштабної війни.
Для учнів 2-х,3-х та 5-х класів було проведено відкриті уроки. Вчителі Іванишин Л.В., Лесів С.О., Антентик І.В., Федорчук І.В., Сторонська М.І., Янів М.В., Жовнірчик Я.М., Зубрицька І.М.. Медвідь В.М., Возняк І.І. провели уроки на високому методичному рівні, цікаво з використанням наочності та малюнків розкрили тему «Запобігти, врятувати, допомогти», «Мінна безпека». Слід відмітити старанність та активність учнів на уроці, їх обізнаність у питаннях цивільної оборони.
Учнями 8-Б класу проведено відкрите практичне заняття з елементами надання першої домедичної долікарської допомоги. Заняття провели класний керівник Яворська В.І., запрошені працівники ДСНС у Львівській області Юхновський С.Т. – начальник відділу цивільного захисту, підполковник служби ЦЗ та Казимир А.М. – провідний фахівець відділу цивільного захисту, капітан служби ЦЗ, а також Лазарів Т.М. – медична сестра реабілітаційного відділення ДМР №1. На занятті учнів ознайомлено з видами та вражаючими факторами вибухонебезпечних пристроїв і сучасних боєприпасів. Крім теоретичних знань з мінної безпеки учні отримали перші практичні навики надання першої долікарської допомоги у різних надзвичаних ситуаціях. Глибокі знання учні продемонстрували надаючи практичну допомогу потерпілому проявили високий рівень обізнаності.
Учителями Фаранович В.М., Борух М.С., Савицькою Г.П. для учнів 4-х класів було проведено вікторини, з використанням коротких навчальних відео про мінну безпеку.
На уроці фізичної культури учитель Лаврик С.С. з учнями 9-х класів провів змагання у вигляді естафети, де діти показали вміння користуватися засобами індивідуального захисту в умовах надзвичайних ситуацій.
В рамках проведення Дня ЦЗ відбувся огляд конкурсних робіт учнів 1-4 класів гімназії на тему «Надзвичайні ситуації» та конкурс-огляд стінних газет учнів 5-9-х класів на тему «Мінна безпека», відповідальна педагог-організатор Медвідь М.І.
На перервах в центральному фоє гімназії організовано проведення трансляції з відеопрезентацією з питань ЦЗ на тему “Мінна безпека”.
Сьогодні ми ще раз переконалися у важливості цивільного захисту та підвищити готовність населення до самозахисту у разі нещасних випадків та військової агресії. Щиро висловлюємо вдячність та шану працівникам національних служб цивільного захисту, Державній службі України з надзвичайних ситуацій, лікарям екстреної медицини за їхню самовіддану роботу в збереження найдорожчого – життів людей.

Контакти

Гімназія № 17 м. Дрогобича
вул. Самбірська 70, 82 111
тел.: (+380) 3244 13432
drogobych_vo.school17@ukr.net 

Під егідою:

Скопіювати посилання